Hocheistul Ivan Fedotov ar fi fost reținut pentru sustragerea de la serviciul militar

Portarul rus de hochei pe gheață Ivan Fedotov (dreapta)

Portarul rus de hochei pe gheață Ivan Fedotov ar fi fost reținut pentru presupusa sustragere de la serviciul militar. Rapoartele mass-media din 1 iulie au declarat că Fedotov, unul dintre cei mai buni portari ai Rusiei și membru al echipei naționale a țării, a fost reținut în Sankt Peterburg și dus la comisariatul orașului.

Ziarul Fontanka și jurnalul online Baza au citat surse din cadrul poliției din Sankt Peterburg care au declarat că poliția și oficialii militari au lansat o vânătoare de oameni pentru a-l localiza pe Fedotov la 1 iulie, la cererea procuraturii militare, care l-a acuzat pe jucătorul de hochei pe gheață că s-a sustras serviciului militar.

Jucătorul de 25 de ani a semnat luna trecută un contract la nivel de debutant cu Philadelphia Flyers din Liga Națională de Hochei din SUA și intenționa să renunțe la clubul său rusesc, Clubul Sportiv Central al Armatei (CSKA). CSKA este un club de hochei pe gheață al armatei ruse, iar membrii săi sunt considerați oficial personal militar și, prin urmare, rezilierea contractelor de către membrii echipei poate fi considerată ilegală. Fedotov a jucat în Liga Continentală de hochei din Rusia (KHL) cu CSKA Moscova în sezonul 2021-22, conducând echipa la titlul de campioană. De asemenea, el a jucat în echipa olimpică a Rusiei din 2022 la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, câștigând o medalie de argint.