Igor Dodon a cerut la Congresul PS lansarea unui „front unic național”

Președintele la capăt de mandat al Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a cerut la al 17-lea Congres al formațiunii sale, lansarea unui „front unic național” și unei „mișcări naționale de protest” împotriva guvernării dominate de președinta Maia Sandu și PAS.

Dodon a spus într-un discurs că socialiștii deja au făcut un prim pas spre „frontul comun” creând un bloc electoral comun și o fracțiune comună în parlament cu comuniștii, iar acum așteaptă și alte „forțe de stânga” să se alieze împotriva „dictaturii galbene”. Igor Dodon a spus înaintea congresului de sâmbătă de la Chișinău că PSRM nu va mai avea un singur președinte, ci o conducere colegială. Totodată, el a confirmat că va renunța la funcția de președinte al partidului, iar sâmbătă a fost ales președinte de onoare.

Dodon a renunțat la mandatul de deputat și de lider de partid la 18 octombrie. El a anunțat că va conduce o nouă organizație: „Uniunea de afaceri moldo-rusă”, înregistrată în iunie în R. Moldova, fondată de către o asociație a unor oameni de afaceri ruși și Fundația EURO-ASIA-Moldova.