Igor Grosu: Azi s-a confirmat faptul că parlamentul nu se gândește nici la ţară, nici la oameni

Igor Grosu, liderul PAS

Azi s-a confirmat faptul că parlamentul nu se gândește nici la ţară, nici la oameni, a declarat Igor Grosu, candidatul desemnat de președinta Republicii Moldova la funcția de premier, la un briefing de presă susținut după ce în parlament s-a constatat lipsă de cvorum, informează agenția IPN.

„Ultimele zile nu au fost deloc ușoare pentru mine, deşi ştiu că alegerile anticipate sunt unica posibilitate de a curăța parlamentul. Însă, fiind conștient de situația gravă din țară, eu şi colegii mei eram gata să ne asumăm responsabilitatea”, a declarat Igor Grosu.

După părerea lui, astăzi majoritatea deputaților au dovedit că nu se gândesc la binele oamenilor. Această majoritate a avut propriul guvern, care a administrat prost pandemia, a tolerat corupția, traseismul politic, hoţia şi au fost implicaţi în diferite scheme, a declarat Igor Grosu. Tot această majoritate a dat jos propriul guvern, strigând că vor anticipate, apoi au pledat pentru un guvern temporar, iar când a apărut posibilitate unui guvern responsabil, a renunțat.

Igor Grosu mai spune că acest parlament nu poate gestiona crizele prin care trece Republica Moldova, nu poate asigura o majoritate reală care să susțină un guvern, oricare ar fi el, nu poate veni cu ajutor pentru economie şi nu poate lupta cu corupţia şi hoţii. „Poziţia PAS rămâne aceeaşi: e nevoie de a mobiliza toate eforturile pentru soluţionarea crizei pandemice şi de a organiza alegeri anticipate, pentru a curăţa parlamentul de hoţi şi tâlhari”, a adăugat deputatul PAS.

Deputații din Partidul Socialiștilor și cei din platforma parlamentară Pentru Moldova, din care face parte și Partidul politic Șor, au părăsit sala de ședințe a parlamentului împiedicând astfel orice vot. Președinta parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că subiectul cu privire la învestirea guvernului Grosu a fost epuizat.