Ilan Șor recunoaște că a trimis 5,5 milioane de lei pentru protestatari 

Liderul Partidului Șor, deputatul fugar Ilan Șor, recunoaște că banii ridicați pe 20 octombrie, în urma perchezițiilor din dosarul privind finanțarea ilegală a formațiunii, îi aparțin și că i-a transmis pentru protestatari. El vorbește însă de 5,5 milioane de lei, și nu de 3,5 milioane de lei, sumă anunțată de Procuratura Anticorupție.

Ilan Șor acuză reprezentanții instituțiilor de drept că ar fi furat acești bani de la oameni.

### Vezi și... ### Pungi cu bani și rețineri în dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor

„Sunt bani pentru transport și mâncare pe care i-am transmis cetățenilor Republicii Moldova care vor să protesteze împotriva regimului Maiei Sandu, împotriva fărădelegii, sărăciei, foametei și frigului la care au fost condamnați”, a scris el pe Facebook.

Joi, 20 octombrie, procurorii au efectuat 55 de percheziții la domiciliile și în mașinile mai multor suspecți în cadrul dosarului privind finanțarea ilegală a Partidului Șor. 24 de persoane au fost reținute.

„În mai multe locații am ridicat aproximativ 20 de pungi negre cu aceleași embleme. Pungile au lipite pe ele etichete albe, pe care sunt scrise nume de raioane. În total, au fost ridicate 3,5 milioane de lei din aceste pungi. De exemplu, în punga cu emblema Călărași am găsit peste 25.000 de lei”, a declarat șefa procuraturii anticorupție, Veronica Dragalin, precizând că suma a fost transmisă de către „un grup criminal organizat” și reprezintă cheltuielile săptămânale pentru finanțarea protestelor.

Procuratura anticorupție anunță că a reținut 24 de persoane în dosarul de finanțare ilegală a Partidului Șor și că a ridicat aproximativ 3,5 milioane de lei, bani pe care i-ar cheltui săptămânal formațiunea, mai ales pentru organizarea protestelor din centrul Chișinăului și care ar fi fost transmiși de către „un grup criminal organizat”.

### Vezi și... ### Șor recunoaște că îi plătește pe protestatari   

Unul dintre suspecți a fost reținut în flagrant în timp ce transmitea bani în numerar unui lider al organizației teritoriale a partidului, din nordul țării.

Procurora a spus că aceeași metodă de distribuție a banilor în numerar a fost documentată și săptămânile anterioare, în cadrul urmării penale.

„Prin urmare, credem că această sumă de bani de aproximativ 3,5 milioane de lei reprezintă cheltuieli săptămânale”, a explicat Dragalin, precizând că e vorba mai ales de finanțarea protestelor pe care Partidul Șor le organizează în centrul capitalei începând cu 18 septembrie.

„În cadrul urmării penale a fost documentată și plata în numerar către persoane care au fost transportate organizat în capitală, pentru a participa la protestele din fața parlamentului și președinției”, a mai spus procurora.