Ilan Șor refuză să-și ceară scuze de la Maia Sandu, cum îl obligă instanța 

Liderul Partidului Șor, deputatul Ilan Șor refuză să-i prezinte scuze publice președintei Maia Sandu pentru defăimare, așa cum l-au obligat magistrații Curții de Apel Chișinău.

„Eu, Ilan Șor, declar pe propria răspundere că voi respecta o decizie luată de justiția capturată de guvernarea PAS doar atunci când Maia Sandu își va vedea ceafa fără oglindă”, a scris pe Facebook deputatul fugar.

Curtea de Apel Chișinău a mențin în vigoare hotărârea primei instanțe care îl obligase pe Ilan Șor să dezmintă public informațiile precum că Maia Sandu ar fi primit bani în plic de la ex-premierul Vlad Filat. În plus, Șor ar trebui să-i achite președintei despăgubiri de 50.000 de lei.

În iunie 2018, Ilan Șor a scris în câteva postări pe Facebook că, pe vremea când era ministră a educației, Maia Sandu ar fi primit plicuri cu bani de la premierul de atunci, Vlad Filat, înainte ca guvernul să aloce cea de-a doua tranșă celor trei bănci devalizate.

„Trebuie să înțelegi: știu cât de mult ți-a plătit Filat în plic în fiecare lună, ca surplus la salariu. Anume eu am fost cel care punea banii în plic înainte ca el să ți-i transmită”, spunea Șor în una din postări.

Maia Sandu a negat că ar fi primit vreodată bani de la Vlad Filat și s-a plâns la Judecătoria Chișinău, iar instanța a decis, în 2021, că aceste aserțiuni publice i-ar afectat grav imaginea, că ar fi false și defăimătoare.