La Moscova se înalță o megacatedrală militară

O imagine aeriană surprinde stadiul lucrărilor la Catedralei Învierii lui Hristos, catedrala principală a Armatei Ruse, care urmează să fie finalizată la timp pentru celebrarea a 75 de ani de la victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste la 9 mai 1945.

Fațada principală a catedralei, situată la aproximativ 60 de kilometri de centrul Moscovei, în Parcul Patriotismului

O replică a unui avion de luptă german prăbușit pe terenul catedralei. Lângă intrarea principală a catedralei este o reprezentare a bătăliei pentru Moscova, din 1941.

Tancuri naziste și un câmp de mine pe câmpul de luptă recreat pe terenul care se află în jurul catedralei.

Interiorul strălucitor al catedralei în construcție. Mai toate aceste imagini au fost puse la dispoziție de Ministerul Apărării din Rusia la sfârșitul lunii aprilie.

Bazinul care va fi folosit pentru botezuri. Biserica trebuia să fie plătită în întregime prin donații, însă, conform rapoartelor rusești, aproximativ 2,95 miliarde de ruble (aproximativ 40 de milioane de dolari) provin din bugetul Kremlinului.

Ușile de la o intrare în catedrală sunt împinse de un muncitor, 27 aprilie.

Ministrul apărării rus, Serghei Shoigu (dreapta), a vizitat catedrala pe 22 aprilie. Relieful decorativ din fundal marchează începutul și sfârșitul a ceea ce rușii numesc Marele Război Patriotic, care a început pentru sovietici în 1941, cu invazia nazistă a URSS și s-a încheiat odată cu înfrângerea Germaniei în 1945.

Diametrul cupolei principale este de 19,45 metri, în timp ce clopotnița se va afla la 75 de metri deasupra solului, în cinstea împlinirii celor 75 de ani. Multe detalii din catedrală fac referire la războiul din 1941-45 cu Germania nazistă.

Secera și ciocanul apar pe o emblemă din vitraliu, în partea dreaptă sus

Un detaliu al emblemei cu cuvintele „pentru curaj personal” și însemnele comuniste parțial luminate.

Unul dintre numeroasele mozaicuri din interiorul catedralei o arată pe Maria cu Isus. La 24 aprilie, site-ul rus MBK a publicat, pe surse, fotografii cu mozaicuri neterminate, înfățișându-l pe liderul sovietic Josef Stalin, președintele rus Vladimir Putin și scene din preluarea și anexarea Rusiei din 2014 a Peninsulei Crimeea din Ucraina.

Una dintre imaginile publicate cu un un mozaic în care apar Putin, Shoigu și alți politicieni ruși.

O altă imagine publicată de MBK arată un portret al lui Stalin (dreapta sus). Un purtător de cuvânt al bisericii a confirmat ulterior autenticitatea imaginilor cu includerea unui om responsabil pentru moartea a milioane de sovietici și închiderea sau demolarea a sute de biserici și mănăstiri, spunând presei de stat: „Nu tuturor le place [n.r.-imaginea lui Stalin], poate că multe dintre rudele noastre au fost reprimate în mod nedrept [n.r.-sub stăpânirea lui], inclusiv ale mele. Dar nu putem rupe această pagină din istorie. "

Unele dintre clopotele instalate în clopotnița bisericii au fost testate de un preot în august 2019. Cel mai mare clopot (centru) cântărește aproximativ 10 tone.

O imagine care amintește de unele stații de metrou din Moscova.

Clădirea principală are 95 de metri înălțime, ceea ce o face a treia cea mai înaltă catedrală ortodoxă din Rusia.

Pe piatra de temelie a catedralei scrie: "În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acest altar al forțelor armate ale Federației Ruse a fost clădit în cinstea învierii lui Hristos de către Patriarhul Moscovei și al Rusiei, Kirill, de președintele Federației Ruse, VV Putin, și de ministrul rus al Apărării, SK Shoigu, pe 19 septembrie 2018 ".

Interioare strălucitoare și mozaicuri dubioase din catedrala construită pentru a celebra victoria sovietică asupra Germaniei naziste în Al Doilea Război Mondial.