Imagini din satelit dezvăluie amploarea exploziilor de la depozitele de muniții rusești

Un complex militar de lângă Oktiabrski, în regiunea Tver, din Rusia, fotografiat din satelit pe 18 septembrie.

Se crede că depozitul conținea rachete Iskander și Tocika-U. Ambele arme au fost utilizate pe scară largă împotriva Ucrainei.

Rămășițele de la Oktiabrski, văzute pe 22 septembrie, după un atac ucrainean.

Atacul din 18 septembrie a fost unul dintre cele câteva care au avut ca țintă depozite militare rusești, aparent efectuate de Ucraina în ultimele zile cu ajutorul unor rachete de croazieră de producție internă. 

Depozite de la Oktiabrski văzute pe 18 septembrie. La câteva ore după ce a fost făcută această fotografie, zeci de rachete de croazieră ucrainene au lovit amplasamentul.

Martorii de la fața locului au declarat că au auzit vuietul caracteristic al motoarelor turboreactoare în timpul loviturilor, acreditând teoria că au fost utilizate rachete de croazieră ucrainene „Palianiția".

Baza Oktiabrski, încă în flăcări, pare să fi fost în mare parte distrusă, judecând după această fotografie din 22 septembrie.

 

Muniții sunt descărcate dintr-un tren la Toropeț, în regiunea Tver din Rusia, pe 7 septembrie. 

Urmările unui atac care a vizat depozitul de muniții Toropeț, văzute pe 22 septembrie. Se crede că acolo au fost depozitate și unele muniții produse de Coreea de Nord. 

Clădiri de la Toropeț care, probabil, fuseseră deja alese ca ținte de către Ucraina în momentul în care a fost făcută această fotografie din 7 septembrie. 

„Obiectivul” Toropeț văzut la 22 septembrie, în urma atacului ucrainean. Forța exploziei a doborât zeci de copaci. 

O secțiune a complexului din Oktiabrski, unde pot fi văzute posibile canistre de rachete aliniate lângă o linie de cale ferată, la 18 septembrie. 

O fotografie din 22 septembrie care arată urmările loviturii care a distrus clădirile de-a lungul liniei de cale ferată la Oktiabrski. 

Un depozit militar la Tihoreț, în regiunea Tver din Rusia, pe 14 septembrie. 

Complexul militar de la Tihoreț văzut la 22 septembrie, după ce a fost distrus în mare parte în urma unei lovituri din 20 septembrie. Armata ucraineană a calificat situl drept „unul dintre punctele-cheie ale sistemului logistic militar rus". 

Fotografii realizate înainte și după o serie de lovituri aeriene în interiorul teritoriului rusesc arată că mari spații de depozitare au fost distruse de atacuri care par să fie fost efectuate cu rachete de croazieră de fabricație ucraineană.