Imagini șocante: Artileria rusă a distrus istoricul oraș ucrainean Vinița

Arileria rusă a lovit un supermarket, o sală de nunți și un studio de dans. Orașul se află la sute de kilometri de linia frontului. În Vinița era organizat un centru  de ajutor umanitar pentru refugiații interni.

Vinița este cartierul general al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, dar oficialii ucraineni au declarat că nu au fost lovite instalații militare.

Un cadavru este recuperat de echipele de salvare dintre dărâmături. Atacul a avut loc în timp ce oficialii Uniunii Europene se reuniseră la Haga pentru a discuta despre crimele de război din Ucraina.

O clădire de nouă etaje a fost spulberată de rachetele armatei ruse. Zeci de persoane au fost, de asemenea, rănite în urma atacului.

Pete de sânge pe o mașină avariată după atacul de la Vinița. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat atacul spunând că este „un act clar de terorism”.

Această imagine șocantă a fost distribuită pe scară largă pe rețelele de socializare și a stârnit indignare la nivel mondial. În imagine, cadavrul Elizaveta Dmitrieva, în vârstă de 4 ani.

Citiți mai multe despre Liza aici.

Mama Elizavetei, Irina, și-a pierdut un picior în urma atacului și este, în prezent, în comă. Această imagine șocantă, furnizată de serviciile de urgență ucrainene, documentează rănile îngrozitoare.

Uniunea Europeană a condamnat ferm atacul pe care l-a calificat drept o „atrocitate” și a declarat că este „cel mai recent dintr-o lungă serie de atacuri brutale care vizează civili și infrastructura civilă".

Fragmentele unei rachete folosite în atac.

Istoria orașului datează din Evul Mediu. Înainte de război, avea o populație de aproximativ 370 000 de locuitori.

Rusia neagă că a atacat în mod deliberat civili, în ciuda clarelor dovezi video și foto care arată contrariul și a distrugerii pe scară largă a orașelor ucrainene.

 

Operațiunile de salvare au continuat pe 15 iulie, după atacul cu rachete rusești lansate cu o zi înainte în orașul ucrainean Vinița, care a ucis cel puțin 23 de persoane, inclusiv trei copii, multe alte persoane fiind date dispărute. Imaginile acestui atac au provocat indignare și consternare în întreaga lume.