Imaginile video ce l-ar viza pe Igor Dodon vor fi examinate într-un proces penal inițiat anterior

Secvențele video prezentate astăzi, 5 iunie, de către deputații de opoziție Iurie Reniță de la PPDA și Lilian Carp, de la PAS, în care sunt vizați Igor Dodon, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, vor fi examinate în cadrul procesului penal inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase, și deputatul Iurie Reniță, informează agenția IPN, citând un comunicat de presa al Procuraturii Generale.

Astăzi Iurie Reniță și Lilian Carp au prezentat noi secvențe video de la întâlnirea de anul trecut a președintelui Igor Dodon cu liderul pe atunci al PDM Vlad Plahotniuc și cu Serghei Iaralov, unul din oamenii săi de încredere.

Parlamentarii au cerut Procuraturii investigarea imaginilor pentru a vedea dacă sunt suficiente probe legale pentru tragerea la răspundere penală a președintelui Moldovei pentru trădare de patrie. În secvență se aude cum Igor Dodon spune că tot timpul îi scrie note președintelui rus Vladimir Putin.

Cât privește declarațiile deputatului Lilian Carp, precum că Procuratura ar deține demult aceste imagini video, Procuratura Generală precizează, in comunicatul citat, că procurorul-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, a spus că nu are date despre deținerea, în cadrul Procuraturii Anticorupție, a vreunui stick cu astfel de informații. El spune că a fost inițiat un proces de verificare.

Iurie Reniță susține că a primit aceste imagini prin poștă, la fel ca și imaginile anterioare.