Compania IMAX interzice utilizarea echipamentelor sale cinematografice în Rusia

IMAX Corporation din Canada, care a părăsit piața rusă la începutul lunii iunie din cauza invaziei neprovocate a Moscovei în Ucraina, a anunțat că interzice utilizarea echipamentelor sale în Rusia.

Aleksei Vasiasin, directorul general al rețelei unite rusești Cinema Park și Cinema Formula, a declarat pentru grupul media RBK la 23 august că cinematografelor din întreaga țară li s-a interzis să folosească tehnologia și echipamentele IMAX fără permisiunea companiei. El a adăugat că rețelele de cinematografe rusești pot da în judecată IMAX pentru această decizie, în cazul în care compania nu revine pe piața rusă până la sfârșitul anului.

IMAX este un sistem proprietar de camere de înaltă rezoluție, formate de film, proiectoare de film și cinematografe cunoscute pentru faptul că au ecrane foarte mari, cu un raport de aspect înalt și scaune abrupte de stadion pentru a crește impactul vizual pentru spectator.

Vasiasin a mai spus că situația din industria cinematografică din Rusia este în prezent mai rea decât a fost în timpul pandemiei de coronavirus, din cauza eliminării de pe piața rusă a blockbusterelor de la Hollywood și a incertitudinii cu privire la obținerea de către cinematografe a licențelor pentru difuzarea filmelor occidentale.

### Vezi și... ### Fără airbag, fără nasturi: sancțiunile occidentale încep să se facă simțite în Rusia