Impact la bursă: acțiunile Trump Media se prăbușesc după dezbaterea cu Kamala Harris

Dezbaterea candidaților a fost urmărită cu atenție nu doar de public și de presă, ci și de investitori.

Acțiunile Trump Media & Technology Group au scăzut miercuri cu 17% în tranzacțiile dinaintea deschiderii bursei, după ce candidata democrată Kamala Harris și-a mărit avansul față de rivalul republican Donald Trump în cotele de pariuri, în urma unei dezbateri prezidențiale viu disputate.

Harris l-a pus pe Trump în defensivă cu un șir de atacuri la adresa capacității lui de a fi președinte, pe tema avorturilor și a numeroaselor sale dosare penale, făcându-l pe un Trump vizibil furios să dea o serie de replici pline de falsuri.

După dezbatere, cota pentru o victorie a lui Trump a scăzut cu 6 cenți la 47 de cenți pe site-ul de pariuri online PredictIt, în timp ce cota lui Harris a crescut de la 53 de cenți la 57 de cenți.

Candidatura lui Harris a primit, de asemenea, un impuls după ce megastarul pop Taylor Swift a declarat că va vota pentru candidatul democrat, într-un mesaj spre cei 280 de milioane de urmăritori ai săi pe Instagram.

„Dezbaterea prezidențială din SUA și-a atins scopul, oferind un avantaj decisiv unuia dintre candidați în ceea ce a fost o cursă extrem de strânsă”, a declarat Charu Chanana, strateg de piață global la Saxo.

„Dezbaterea (a fost) ... dinamizată în continuare de susținerea lui Taylor Swift, care ar putea spori sprijinul din partea femeilor și a alegătorilor tineri.

Trump este cel mai mare acționar la Trump Media & Technology Group (TMTG), compania-mamă a aplicației Truth Social, care este populară în rândul comercianților cu amănuntul și este adesea sensibilă la șansele fostului președinte de a câștiga alegerile americane din 2024.

Cotațiile „futures” ale acțiunilor americane au scăzut, iar dolarul a fost în defensivă miercuri, în timp ce prețurile obligațiunilor au crescut, tot ca urmare a dezbaterii. (MȚ)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te