În ciuda pierderilor suferite, militarii ucraineni continuă să lupte lângă Bahmut

Un soldat ucrainean acordă primul ajutor unui camarad rănit, în vârstă de 19 ani, pe 4 septembrie. Unitatea se luptă cu forțele rusești în apropierea orașului Bahmut din estul țării.

Situația pe linia de front din est rămâne dificilă pentru trupele ucrainene în timp ce acestea se apără și previn pierderea pozițiilor, a declarat generalul Oleksandr Sîrski, comandantul forțelor terestre ucrainene, pe 6 septembrie.

În mijlocul peisajului devastat, un soldat ucrainean se îndreaptă spre o poziție.

„Inamicul nu renunță la planurile sale de a ajunge la granițele regiunilor Donețk și Luhansk", a scris generalul Sîrski pe Telegram.

Un soldat ucrainean se adăpostește în tranșee pentru a scăpa de bombardamentele rusești.

„Principala noastră sarcină este să asigurăm o apărare fiabilă, să prevenim pierderea forturilor și a pozițiilor noastre în direcțiile Kupiansk și Liman, precum și să înaintăm cu succes și să ajungem la liniile desemnate în direcția Bahmut", a declarat Sîrski.

În timp ce bombardamentele continuă, un soldat ucrainean se adăpostește în tranșee.

 

Un soldat al Brigăzii a 3-a de asalt separat din Ucraina se uită către inamic din tranșeele de lângă Bahmut, locul unor lupte crâncene cu forțele ruse în regiunea Donețk, Ucraina, 4 septembrie 2023

Un soldat ucrainean rănit fumează o țigară.

Soldații răniți așteaptă ambulanțele pentru a fi evacuați.

Soldații ucraineni se îndreaptă spre pozițiile lor.

Forțele Kievului din sud-estul regiunii Zaporojie au străpuns formidabilele obstacole defensive rusești, potrivit unui grup de cercetare cu sediul în SUA.

Craterele provocate de bombe acoperă zona dintre pozițiile ucrainene și cele rusești de lângă Bahmut.

În ceea ce a fost considerat un „progres notabil”, trupele ucrainene au depășit fortificațiile rusești săptămâna trecută pentru a recuceri satul Robotine.

Membri ai Brigăzii a 3-a de asalt separat din Ucraina se luptă cu inamicii lor ruși în apropierea okrașului Bahmut.