În focul luptei | Ucrainenii spun că au făcut o breșă în liniile defensive rusești

Pompieri ucraineni stingând o miriște incendiată în apropierea unei poziții de front din regiunea Zaporojie, la 3 septembrie.

Înalți responsabili militari ucraineni au afirmat că prima și cea mai puternică linie de apărare a Rusiei a fost străpunsă în această regiune sudică.

O magazie găurită de șrapnele după un atac asupra teritoriului controlat de Rusia în regiunea Zaporojie. Fotografia a fost făcută pe 3 septembrie.

Generalul de brigadă ucrainean Oleksandr Tarnavski a declarat într-un interviu publicat pe 2 septembrie că forțele Kievului se află „acum între prima și a doua linie defensivă” în sudul Ucrainei și „totul este înaintea noastră”

Un tanchist rus manevrează obuze în regiunea Donbas din Ucraina, pe 1 septembrie.

Afirmațiile privind o breșă majoră în sudul Ucrainei au fost reluate atât de Kiev, cât și de Pentagon, dar detaliile rămân neclare.

Un soldat ucrainean lansează o dronă de pe o poziție din regiunea Donețk, la 4 septembrie.

Un purtător de cuvânt al Brigăzii 46 de Asalt Aerian din Ucraina a declarat pentru BBC pe 2 septembrie că „nimeni nu a reușit încă să depășească prima linie” de apărare rusă.

Câmpul de luptă între pozițiile ucrainene și rusești de lângă Bahmut pe 3 septembrie.

Adjunctul ministrului ucrainean al apărării, Hanna Maliar, a declarat la 4 septembrie că forțele ucrainene au obținut în ultimele zile câștiguri în apropierea acestui oraș controlat de ruși.

Soldați ucraineni mergând cu o camionetă în apropiere de Bahmut, 3 septembrie.

Institutul pentru Studiul Războiului susținea pe 3 septembrie că imagini geolocalizate recente arată că trupele ucrainene au intrat în satul Klișciivka, la aproximativ 7 kilometri sud de Bahmut.

Soldați ai Brigăzii a 3-a de Asalt din Ucraina în timpul unei ceremonii lângă Bahmut, la 3 septembrie.

Vestea câștigurilor obținute de Kiev pe câmpul de luptă vine după ce s-au auzit voci din partea aliaților Occidentului cu privire la ritmul lent al avansului ucrainean, unii analiști afirmând că contraofensiva ucraineană, care durează de câteva luni, s-a blocat efectiv în fața apărării rusești.

Un bărbat încearcă să stingă un incendiu după un atac asupra satului Lidievka, aflat sub control rusesc, în regiunea Donețk, pe 31 august. 

Kievul a declarat că avansează încet pentru a reduce cât mai mult pierderile.

Un soldat ucrainean se odihnește în tranșee, lângă Bahmut, pe 3 septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, a declarat pe 2 septembrie că „am auzit și citit cu toții criticile formulate de oficiali anonimi, care, sincer, nu sunt de niciun ajutor pentru efortul Ucrainei pe câmpul de luptă.”

Lupte intense au loc în sudul și nord-estul Ucrainei. Kievul susține că a trecut de prima linie de apărare rusă într-unul din sectoare. Între timp, se pare că forțele rusești exercită presiuni asupra altor zone.