În Odesa au fost deschise oficial șase plaje pentru agrement

Semn de avertizare despre pericolul minelor pe plaja Odessa

La Odesa au fost deschise oficial zone pentru înot și recuperare, a anunțat pe canalul său Telegram șeful administrației militare regionale, Oleg Kiper.

„Am semnat un ordin comun cu comandantul grupului strategic operațional de trupe „Odesa” privind accesul oamenilor la mare”, a scris el într-o telegramă.

Potrivit acestuia, primele zone deschise: plaja Caleton, plaja Inclusiv, plaja municipală (Sector 14 Fontanu), plaja Ikra, plaja "Pescăruși", plaja municipala (Sector 10 Fontanu).

Șeful OVA a adăugat că această listă va fi completată în timp.

Rusia a bombardat din nou Odesa | Cea mai mare biserică ortodoxă din oraș a fost avariată

Prezența persoanelor este permisă pe aceste plajele de la ora 8:00 a.m. până la ora 20:00, dar în timpul unei alerte aeriene, dacă sunt depistate obiecte suspecte, în timpul unei furtuni, circulația și staționarea pe structurile de coastă (faleze, diguri), în afara zonelor amenajate sunt interzise.

Administratorii de plajă precizesază că zonele de înot deschise trebuie să aibă o barcă de salvare și garduri din plasă de protecție împotriva obiectelor explozive.

Pentru prima dată de la începutul invaziei pe scară largă a Federației Ruse, sunt deschise oficial plajele pentru înot. Anul trecut, au existat frecvent relatări despre detonări asupra minelor antitermale din Odesa și din regiune din cauza turiștilor. Militarilor li s-a amintit în mod repetat de interdicția de a vizita coasta și de a înota în mare din cauza minelor. Poliția a îndemnat oamenii să nu meargă la plajă.

Rusia atacă orașele-port din Ucraina cu rachete de croazieră și drone