În premieră, carnea de pasăre din R. Moldova a ajuns pe piața din UE. Urmează ouăle

Tot pe 8 octombrie, primul producător de ouă de consum (categoria A) din R. Moldova a fost listat cu dreptul de a-și exporta produsul pe piața UE.

Concomitent, Republica Moldova a înregistrat două premiere pentru exporturile țării în Uniunea Europeană. Pe piața unică a comunității europene au ajuns primele loturi de carne proaspătă de pasăre din Moldova, iar primul producător autohton a obținut dreptul de a exporta ouă pe piața UE.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunțat că primele loturi de carne proaspătă de pasăre (congelată) din Republica Moldova au fost exportate pe piața Uniunii Europene (UE) pe 8 octombrie.

Producătorii de carne de pasăre (în stare refrigerată și congelată) din Moldova au obținut dreptul de a exporta în UE după ce ANSA a promovat cu succes, în ultimii doi ani, mai multe misiuni de audit din partea Comisiei Europene. Între timp, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare a asigurat armonizarea cadrului legislativ la cel european.

Tot pe 8 octombrie, primul producător de ouă de consum (categoria A) din R. Moldova a fost listat cu dreptul de a-și exporta produsul pe piața UE. Este vorba despre o fermă din raionul Edineț.

Pentru a avea dreptul de a-și exporta producția în UE, operatorul moldovean a trebuit să se alinieze la cerințele sanitar-veterinare europene. Moldova a primit dreptul de a exporta produse avicole în UE în martie 2023.

📰 Europa Liberă este și pe Google News