Inaugurarea președintei Maia Sandu: din altă perspectivă

Din perspectiva agricultorilor protestatari, ceremonia de depunere a coroanei la statuia lui Ștefan cel Mare, Chișinău, 24 decembrie 2020.

Pe 24 decembrie, când a avut loc inaugurarea președintei Maia Sandu , la Chișinău, agricultorii au continuat protestul pentru mai mult sprijin financiar din partea guvernului: „Nu cedăm! Așteptăm ca doamna președinte să ne acorde atenție în următoarele zile”.

Agricultorii protestatari spun că tractoarele rămân parcate în fața clădirilor Guvernului și Parlamentului din Chișinău, chiar dacă Guvernul Chicu a demisionat. „Noi nu cedăm!” au scandat ei.

Președintele Federației Naționale a Fermierilor, Vasile Mârzenco, a declarat Europei Liberă că fermierii așteaptă, în următoarele zile, ca președintele Maia Sandu „să ne acorde atenție”.

Vasile Mârzenco: „Cei care au trântit ușa la urmă și au lăsat țara de izbeliște, prin asta au recunoscut cu nu au luat în seamă strigătul nostru”

Agricultorilor protestatari li s-au alăturat joi și veteranii războiului de la Nistru la un miting de protest dar și de susținere pentru noua președintă a țării, lângă monumentul lui Ștefan cel Mare.

Agricultorii protestatari și veteranii războiului de la Nistru au scandat: „Maia Sandu, președinte!”