Încă o medalie pentru R. Moldova la JO de la Paris. Judocanul Adil Osmanov a câștigat medalia de bronz

Adil Osmanov își exprimă emoțiile după victoria în fața italianului Manuel Lombardo în meciul pentru medalia de bronz la judo masculin -73 kg la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris.

Judocanul Adil Osmanov a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce l-a învins pe italianul Manuel Lombardo. Este prima participare a lui Osmanov la Jocurile Olimpice.

În categoria sa de greutate, până la 73 de kilograme, sportivul moldovean s-a impus pe rând în fața americanului Jack Yonezuka, uzbecului Murodjon Iuldoșev, iar în sferturile de finală l-a învins pe mongolul Batzayaagiin Erdenebayar.

În semifinale, Osmanov a fost învins de reprezentantul Franței, Joan-Benjamin Gaba.

Osmanov devine al doilea judocan moldovean care reușește să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice, după ce duminică, 28 iulie, Denis Vieru a câștigat bronzul, în categoria de 66 de kilograme.

Adil Osmanov și Manuel Lombardo în acțiune pe arena Champ de Mars, 29 iulie, Paris.

Pentru bronzul obținut la Paris, Osmanov va primi o recompensă de 2 milioane de lei din partea statului.

Judocanul s-a calificat la JO 2024, după ce a adus victorie pentru R. Moldova la Cupa Mondială Grand Slam, care a avut loc în luna martie, în Antalya Turcia. Are în palmares medalii de aur de la Grand Prix-ul 2024 din Austria și de la Cupele Europene din 2018 și 2021.

La proba de judo, din partea R. Moldova va mai concura Mihail Latîșev.

26 de sportivi reprezintă R. Moldova la Jocurile Olimpice (JO) de la Paris, care se desfășoară în perioada 26 iulie – 11 august.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te