Încă un grup de moldoveni a fost evacuat din Liban

Persoanele evacuate din Liban au ajuns pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Alți 18 cetățeni moldoveni au fost repatriați în Republica Moldova din Libanul măcinat de război. Din grup fac parte în special femei, copii, persoane cu probleme medicale și alte categorii aflate în zona de risc.

Ministerul moldovean de Externe (MAE) a anunțat, pe 9 octombrie, că cetățenii moldoveni au sosit pe Aeroportul Internațional Chișinău, din Belgrad, prin Viena.

MAE a precizat că evacuarea a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Serbia și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM). Totodată, în prezent, se pregătește evacuarea a altor 10 cetățeni moldoveni, care au apelat la ajutorul autorităților de la Chișinău.

Primul grup de 11 moldoveni a fost evacuat din Liban la începutul lunii octombrie, când situația din Liban s-a înrăutățit după ce, în dimineața zilei de 1 octombrie, armata israeliană a anunțat că întreprinde măsuri „limitate” și raiduri „țintite” împotriva grupării Hezbollah și că în sudul Libanului au loc lupte intense.

Potrivit datelor furnizate de autoritățile libaneze, până la 1 octombrie, în această țară se aflau 54 de cetățeni moldoveni.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te