Incendii misterioase în Rusia

15 decembrie: urmările unui „incendiu și ale unei explozii” care a ucis doi oameni la rafinăria de petrol Angarsk, lângă lacul Baikal din Siberia. Angarsk este una din cele mai mari uzine de rafinare a petrolului din Rusia, cu o producție anuală de mai mult de 10 milioane de tone de petrol.

12 decembrie: Un incendiu a distrus o parte din acoperișul centrului comercial Stroipark din Balașiha, la est de Moscova. Potrivit relatărilor media rusești, un angajat al centrului a suferit arsuri la tractul respirator încercând să stingă focul până la sosirea pompierilor. 

O hartă care arată locurile unde au avut loc recent incendii grave în Rusia.

10 decembrie: pompierii se luptă cu focul la Conacul Lopuhi, clădire care face parte din Muzeul de Arte Frumoase Pușkin din centrul Moscovei. 

9 decembrie: pompierii intervin ca să stingă un incendiu izbucnit la o fabrică de anvelope din Barnaul, sudul Rusiei. Relatări locale sugerează că fabrica era inactivă de aproximativ șase luni. Cei 1.200 de oameni care lucrau acolo au fost puși pe liber. 

9 decembrie: Un magazin OBI pentru unelte casnice și de grădinărit din nord-vestul Moscovei după ce a fost distrus de un incendiu. O înregistrare video de amator arată mai multe explozii au avut loc în timpul incendiului în care o persoană a fost ucisă. 

7 decembrie: incendiu la un centru comercial din Nazran, Ingușeția, regiunea Caucazului de Nord. Se relatează că focul a fost declanșat de o explozie la o instalație de gaz. Patru persoane au fost rănite. 

6 decembrie: un rezervor de petrol arde la un aerodrom din Kursk, oraș situat cam la 90 de kilometri depărtare de granița cu Ucraina. Guvernatorul regional a pus incendiul pe seama unui atac cu dronă, și pe plan local se crede că Ucraina a fost responsabilă ce acest atac. 

3 decembrie: incendiu la un centru auto din St. Petersburg. Centrul era un complex de magazine de piese de schimb și de anvelope și ateliere de reparații auto.

2 decembrie: incendiu la un combinat de carne din Moscova. A fost nevoie de mai mult de 100 de pompieri pentru stingerea focului. 12 persoane au fost evacuate din clădire și nu au fost înregistrați răniți. 

30 noiembrie: Incendiu la un depozit și o fabrică de produse din plastic din Volgograd, sudvestul Rusiei. Focul s-a extins pe o zonă de 1.500 de metri pătraț și a fost nevoie de opt ore pentru stingerea lui. Nu au fost raportate victime. 

30 noiembrie: un incendiu masiv a cuprins mai multe rezervoare de benzină diesel în districtul Surazh din regiunea Brîansk din vestul Rusiei. Relatări neconfirmmate au pus focul pe seama unor dispozitive incendiare lansate dintr-o dronă.

25 noiembrie: urmările unui incendiu la centrul comercial Ielohvski din Moscova care a fost stins înainte să se extindă la magazinele din împrejurimi. 

20 noiembrie: incendiu la un depozit din Moscova. Două cadavre au fost găsite în ruinele clădirii. Potrivit unor relatări locale în timpul incendiului a avut loc o explozie

19 noiembrie: incendiu la o stație de benzină într-o zonă împădurită din apropiere de St. Petersburg.  Un video care a înregistrat incendiul arată că explozia și incendiul declanșat de ea au putut fi văzute din centrul orașului.

19 noiembrie: un incendiu la un bloc de locuințe care a ucis cel puțin nouă persoane, între care trei copii, în orașul Tîmovskoi din peninsula Sahalin, Orientul Îndepărtat al Rusiei. Tragicul incident a fost pus pe seama unei explozii la instalația de gaz.

Un incendiu cu urmări letale la o rafinărie de petrol din Rusia pe 15 decembrie este ultimul dintr-o serie de incendii grave care au lovit această țară în ultima lună. Unele din ele au distrus instalații vitale pentru invazia Ucrainei de către Rusia.