Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Șapte persoane au murit

Potrivit Ministerului Sănătății, în această dimineață se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI. 

Mai multe echipaje de pompieri, dar și cadre medicale, s-au deplasat la fața locului.

Pacienții, inclusiv cei de la terapie intensivă, sunt evacuați din spital și transferați la Spitalului Județean.
 

Unii pacienți au primit îngrijiri chiar în curtea spitalului, după ce au fost scoși din clădire pe geam. 

Zece persoane au murit într-un incendiu care a avut loc în noiembrie 2020 la Spitalul din Piatra Neamț, în timp ce alte cinci au decedat în urma unui incendiu care a avut loc la Spitalul „Matei Balș” din București, în ianuarie 2021.

Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța se află în subordinea Primăriei Constanța. Instituția este condusă încă din anul 2009 de managerul Stela Halichidis, iar unitatea medicală funcționează într-o clădire veche de 60 de ani.

„Sunt 7 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost stins la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților”, a precizat DSU.

Pacienți și medici evacuați stau în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Drama din Constanța arată limitele sistemului medical. 

Pompierii au evacuat toți pacienții din spital.

În incendiul de la spitalul județean din Constanța din 1 octombrie și-au pierdut viața mai multe persoane internate la ATI, numărul acestora fiind în creștere.

Autoritățile spun că șapte persoane au murit.

România are aproape 350 de spitale publice, dintre care numai două unități mari au fost construite sau reconstruite.

În ultimul deceniu, au apărut aproape 200 de spitale private, care pot face internări de minimum o zi.