Incendiul dintr-un adăpost pentru refugiații ucraineni din Germania pare să fi fost provocat

Căminul care servea drept adăpost pentru refugiații ucraineni din Gross Stroemkendorf, Germania, după incendiu

Un incendiu a distrus un adăpost pentru refugiații ucraineni în statul german Mecklenburg-Pomerania din nord-estul țării, iar poliția a declarat la 20 octombrie că investighează cazul ca fiind un incendiu provocat.

Cei 14 rezidenți care locuiau în adăpostul din satul Gross Stroemkendorf, împreună cu trei angajați, au fost salvați nevătămați după ce fostul hotel a ars în noaptea de 19 octombrie. Poliția a declarat că se suspectează incendierea premeditată „și se presupune o motivație politică”.

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a spus la rândul ei că, dacă se confirmă că incendiul a fost provocat intenționat, aceasta „este o crimă inumană care va fi pedepsită cu toată severitatea”.

O unitate de poliție din orașul vecin Rostock care cercetează infracțiunile cu motivație politică a preluat ancheta incendiului de la poliția locală, care începuse deja să cerceteze dacă incendiul ar fi fost provocat.

Sunt investigate și condițiile în care a fost desenată o svastică la intrarea în adăpost pe 17 octombrie. Nu e clar dacă graffiti-ul are legătură cu incendiul, a precizat poliția. În Germania s-au refugiat peste un milion de ucraineni, majoritatea femei și copii, după ce Rusia a invadat Ucraina, în urmă cu aproape opt luni.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Noi sancțiuni europene contra Iranului