Începând de sâmbătă, elevii pot depune dosarele pentru admiterea la liceu

Elevii pot depune actele la trei instituții simultan, folosind platforma escoala.chisinau.md, în perioada 6-15 iulie.

Elevii care doresc să-și continue studiile la un liceu din capitală își pot depune dosarele începând de sâmbătă, 6 iulie.

Pentru anul școlar 2024-2025, procesul de admitere la liceu se va desfășura în 97 de instituții de învățământ secundar din municipiu, dintre care 82 sunt publice și 15 private. Aceste instituții vor încadra un total de 5.246 de elevi, repartizați în 220 de clase.

Elevii pot depune actele la trei instituții simultan, folosind platforma escoala.chisinau.md, în perioada 6-15 iulie. Proba de concurs pentru instituțiile cu admitere pe baza probelor suplimentare va avea loc pe 16 iulie. Între 17 și 19 iulie se va desfășura concursul dosarelor, care presupune calcularea mediilor de concurs și stabilirea listei finale a elevilor admiși. Rezultatele vor fi anunțate pe 20 iulie.

Etapa a doua de depunere a actelor pentru locurile rămase vacante va începe pe 1 august și se va încheia pe 4 august. Concursul dosarelor pentru această etapă va avea loc pe 5 august, iar rezultatele vor fi publicate pe 6 august.

Raportul final privind rezultatele sesiunii de admitere la liceu va fi prezentat pe 10 august la Direcția Generală Educație Tineret și Sport

Conform Metodologiei de admitere a elevilor în învățământul liceal, instituțiile de învățământ stabilesc nota minimă de concurs nu mai mică de 6,00 pentru liceele cu frecvență, clasele X-XII și 5,00 pentru liceele cu frecvență redusă, clasele X-XIII. Nota minimă de concurs se stabilește prin decizia Consiliului profesoral la etapa de aprobare a planului de admitere în liceu. (A.B.)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te