Indignare în Germania pe tema presupusului complot rusesc împotriva șefului Rheinmetall

Armin Papperger, CEO la Rheinmetall, adresându-se unei conferințe de bilanț la sediul din Duesseldorf al companiei, la 14 martie 2024.

Politicienii germani și-au exprimat indignarea după informațiile televiziunii americane CNN că Rusia ar fi pus la cale asasinarea șefului companiei de armament germane Rheinmetall, care furnizează arme Ucrainei.

CNN a relatat că serviciile de informații americane ar fi descoperit complotul anul acesta, avertizând autoritățile germane, care au luat măsuri speciale de protejare a lui Armin Papperger.

DPA scrie că Rheinmetall nu a comentat până acum informațiile.

Șeful comisiei de Apărare din Parlamentul german, Marcus Faber, a fost unul dintre primii care au reacționat la informațiile de la CNN, spunând tabloidului Bild că ele dovedesc că „Rusia își exportă războiul și teroarea în Europa”.

Șeful comisiei de Externe din Bundestag, Michael Roth, a spus aceleiași publicații că președintele rus Vladimir Putin „nu poartă numai un război de distrugere împotriva Ucrainei, dar și împotriva suporterilor ei și a valorilor noastre”.

DPA relatează că Armin Papperger, care a criticat de la bun început invazia rusească din Ucraina, are gărzi de corp mai numeroase de o vreme. Firma Rheinmetall este unul din cei mai mari furnizori de echipament militar blindat și de obuze pentru Ucraina și, potrivit estimărilor proprii, cel mai mare producător de muniție de artilerie din Occident.

Potrivit CNN, tentativa de asasinare a lui Papperger făcea parte dintr-o campanie de atacuri împotriva producătorilor europeni de armament care colaborează cu Kievul.

Un expert în apărare din formațiunea conservatoare de opoziție CDU a declarat pentru Bild că „răspunsul Germaniei (la presupusul complot – n. red.) nu poate fi decât un sprijin și mai mare pentru Ucraina. (MȚ)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te