Înjunghiere la mall în Israel, cu un mort și un rănit. Poliția consideră atacul „terorist”

Poliția israeliană arestează un bărbat lângă mallul unde a avut loc atacul. Nu este limpede dacă el a avut vreo legătură cu incidentul.

Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit într-un atac cu cuțit la un mall, în orașul Karmiel, din nordul Israelului. Poliția spune că incidentul este investigat ca atac terorist, iar atacatorul a fost ucis.

Serviciul de salvare israelian, Magen David Adom, spune că țintele atacului, doi bărbați de 20 și ceva de ani, au fost duși la Centrul Medical Galileea, din Nahariya, unde unul a fost declarat mort.

Atacul nu a fost revendicat imediat de nimeni. Nu au fost date informații despre naționalitatea atacatorului, nici despre posibile motive.

Reuters a relatat că în înregistrarea video a urmărilor atacului, la mall, se vede că unul din cei doi bărbați atacați, de care au grijă salvatorii, purta o uniformă kaki, ca și soldații. Se mai poate vedea lângă ei un corp inert de care nu are grijă nimeni.

Incidentul a avut loc pe fondul prelungirii conflictului din Fâșia Gaza, unde armata israeliană luptă din octombrie 2023 împotriva milițiilor islamiste Hamas, considerate organizație teroristă inclusiv de SUA și Uniunea Europeană.

Ostilitățile au început după ce Hamas a făcut la 7 octombrie un raid fără precedent în sudul Israelului, omorând 1200 de oameni. De atunci, în operațiunile militare israeliene din Gaza au fost omorâți peste 37.000 de palestinieni, potrivit serviciilor medicale din Gaza.

Violențe numeroase se înregistrează și în celălalt teritoriu palestinian ocupat, Cisiordania, de unde se infiltrează mai ușor, potrivit serviciilor de securitate israeliene, potențialii teroriști.

În ianuarie, un palestinian a ucis o persoană și a rănit alte 12 intrând cu mașina într-un grup de oameni, în centrul Israelului. (MȚ)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te