Inspecția procurorilor: Niciun procuror nu s-a aflat în localul cu peste 100 de petrecăreți

Imagine generică

Inspecția procurorilor nu a constatat prezența unor angajați ai procuraturii în localul supus verificărilor de către poliție privind nerespectarea restricțiilor impuse de pandemie.

Reacția a venit după ce au apărut informații în presă că sâmbăta trecută, într-un local din Chișinău, peste 100 de persoane ar fi serbat Ziua profesională a angajaților procuraturii, contrar restricțiilor antiepidemice.

Inspecția procurorilor informează că a verificat lista persoanelor care s-au aflat în incinta localului vizat, din cadrul dosarului penal pornit pe faptul privațiunii ilegale de libertate.

Cu o reacția similară a venit zilele trecute și Centrul Național Anticorupție, precizând că niciun ofiţer al CNA „nu s-a aflat în respectivul local şi nu are nicio atribuţie la cele întâmplate”.

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Iurie Podarilor, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informațiile apărute în presă că printre cele peste 100 de persoane care s-au distrat în clubul cu pricina ar fi fost judecători, procurori, ofițeri ai Centrului Național Anticorupție, așa cum relatase presa, citând surse anonime. El a spus că localul supus verificărilor a continuat să activeze mult după ora permisă de normele antiepidemice și că patronii au mimat sistarea activității când au venit polițiștii. Accesul polițiștilor în interior a fost blocat, a mai spus presei șeful IGP, în acest sens fiind inițiată o anchetă penală.

După câteva ore de negocieri cu patronii, accesul pentru polițiști a fost deblocat, iar în interior se aflau câteva zeci de persoane. Anume în acest interval de timp ar fi reușit să părăsească restaurantul procurorii, potrivit presei, informații neconfirmate însă.

Potrivit poliției, situația de sâmbăta trecută s-a repetat în seara de vineri, 4 februarie. Un alt local din Chișinău și-a închis clienții în interior, mimând sistarea activității și blocând accesul forțelor de ordine.