Intrarea în R. Moldova, doar cu certificat de vaccinare, test sau certificat de trecere recentă prin Covid-19

Aeroportul din Chișinău. 21 octombrie 2021

Începând de luni, 17 ianuarie, intrarea în R. Moldova, indiferent de țara de proveniență, se va permite doar cu un certificate de vaccinare (schema completă), test PCR sau rapid sau concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, anunţă agenţia Moldpres. Noile reguli au fost adoptate la sfârşitul săptămânii trecute, pe fundalul creşterii numărului de infectări şi a îngrijorărilor extinderii tulpinii Omicron mai contagioase.

Duminică, 16 ianuarie, au fost raportate 1039 de noi cazuri de Covid-19 şi şapte decese. Potrivit datelor oficiale, în a doua săptămâna a lunii ianuarie s-a dublat numărul de cazuri de îmbolnăvire faţă de săptămâna precedentă, 8669 de cazuri, sau cu aproape 5000 de cazuri mai multe decât în perioada 3 – 9 ianuarie.

Totodată, măsuri suplimentare reintroduse prevăd că în localitățile aflate în pragul de alertă portocaliu deservirea clienților în unitățile de alimentație publică este permisă numai cu prezentarea certificatului COVID-19, în limita a 75 la sută din capacitate.

### Vezi și... ### Starea de urgență în sănătate publică, extinsă în R.Moldova până pe 15 martie

Evenimentele private cu 25 sau mai mulți participanți vor fi în continuare permise numai cu prezentarea de către aceștia a certificatului COVID-19, în pragurile de alertă verde și galben. În pragul portocaliu acestea se permit doar cu prezentarea de către participanți a certificatului COVID-19, iar în pragul de alertă roșu rămân interzise.

### Vezi și... ### Vaccinarea: guvernul interpretează optimist o realitate îngrijorătoare