Iran, Rusia și Turcia discută un plan comun pentru fabricarea de automobile

Uzina de asamblare a automobilelor Mercedes Benz, în afara Moscovei, a fost închisă după aplicarea sancțiunilor împotriva Rusiei

Oficiali din industria din Iran, Rusia și Turcia iau în considerare un program comun de proiectare și fabricare a automobilelor, având în vedere întreruperile cauzate de sancțiunile occidentale, a anunțat presa de stat iraniană.

„Există o mare posibilitate de cooperare tripartită între producătorii de automobile și furnizorii din cele trei țări”, a declarat Mohammadreza Najafi-Manesh, șeful Asociației iraniene a producătorilor de piese auto, potrivit agenției de presă IRNA. „Aceste trei țări pot capta o piață mare pentru produsele lor”, a spus Najafi-Manesh. El a mai afirmat că ideea a fost lansată mai întâi de Turcia și că Rusia și-a manifestat interesul.

Națiunile occidentale au aplicat sancțiuni financiare Rusiei în urma invaziei sale în Ucraina. Statele Unite au reimpus, de asemenea, sancțiuni paralizante împotriva Iranului în 2018, după ce Washingtonul s-a retras dintr-un acord cu puterile mondiale privind programul nuclear iranian.

### Vezi și... ### Război în Ucraina | Cel puțin 750 de miliarde de dolari pentru reconstrucție