Israelul a salvat încă un ostatic din Gaza, un beduin cu 11 copii, care lucra într-un kibbutz

Ostaticul eliberat marți, într-o fotografie pusă la dispoziția presei de asociația familiilor ostaticilor israelieni.

Armata israeliană (IDF) a anunțat marți că a salvat un arab beduin cu cetățenie israeliană răpit de militanții mișcării Hamas la 7 octombrie 2023.

Qaid Farhan Alkadi, de 52 de ani, a fost salvat de militarii israelieni într-o operațiune descrisă drept „complexă”, în sudul Fâșiei Gaza, la Khan Yunis, într-un tunel subteran.

IDF a spus că starea sănătății lui Alkadi este „stabilă” și că a fost transferat la un spital pentru teste.

Ziarul Jerusalem Post spune că bărbatul eliberat are 11 copii și a fost răpit în kibbutzul Magen, din sudul Israelului.

Alkadi este dintr-un oraș predominant arab, iar la 7 octombrie, când militanții Hamas l-au sechestrat împreună cu alți 250 de oameni, lucra ca paznic la un depozit.

Aceasta a fost a patra operațiune israeliană încununată de succes de eliberare de ostatici de la începutul războiului din Gaza. În total au fost eliberați opt ostatici. Au fost recuperate de asemenea cadavre de ostatici. În operațiuni au fost uciși zeci de civili palestinieni.

Hamas încă deține cam 110 ostatici, dintre care – spun israelienii – cam o treime ar fi morți.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu se confruntă cu critici acerbe din partea familiilor ostaticilor, ca și a unei părți a opiniei publice, pentru că nu a ajuns încă la un acord cu Hamas pentru aducerea tuturor ostaticilor acasă.

Numărul arabilor beduini care trăiesc în Israel, mai ales în deșertul sudic Negev, este estimat la mai mult de 200.000. (MȚ)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te