Israelul recuperează cadavrele a șase ostatici din Fâșia Gaza

În imagini, cei șase ostatici ale căror cadavre au fost recuperate din Fâșia Gaza: Hersh Goldberg-Polin, Ori Danino, Eden Yerushalmi (în rândul de sus, de la stânga la dreapta); Almog Sarusi, Alexander Lobanov, and Carmel Gat (în rândul de jos, de la stânga la dreapta).

Armata israeliană a anunțat că a recuperat cadavrele a șase ostatici deținuți de Hamas în Fâșia Gaza și susține că aceștia ar fi fost uciși cu puțin înainte ca forțele israeliene să ajungă la ei.

Cadavrele celor șase ostatici ar fi fost recuperate dintr-un tunel în sudul Fâșiei Gaza, au transmis reprezentanții Armatei israeliene.

„Conform estimărilor noastre inițiale, ei au fost uciși cu brutalitate de teroriștii Hamas cu puțin timp înainte să ajungem la ei”, a declarat reporterilor, într-un briefing, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contra-amiralul Daniel Hagari, transmite Reuters.

Cadavrele lui Carmel Gat, Hersh Goldberg-Polin, Eden Yerushalmi, Alexander Lobanov, Almog Sarusi și Ori Danino au fost găsite în subteran în orașul Rafah și s-au întors în Israel, a transmis el.

„Inima unei întregi națiuni este zdrobită în bucăți”, a spus președintele Isaac Herzog, într-un text ceremonial. „Le îmbrățișez familiile din toată inima și îmi cer scuze că nu i-am adus acasă în siguranță.”

Nu au existat comentarii imediate din partea prim-ministrului Benjamin Netanyahu, care este sub presiune în țară și în străinătate pentru a ajunge la un acord de încetare a focului care să includă eliberarea ostaticilor rămași, notează agenția de presă.

Organizația palestiniană militantă Hamas nu a comentat imediat acuzațiile.

Președintele SUA, Joe Biden, care a acordat o atenție specială situației ostaticilor israelieni din Gaza, a transmis că între cei șase se afla și un cetățean israeliano-american, Hersh Goldberg-Polin.

„Sunt devastat și revoltat”, a spus Biden într-o declarație emisă de Casa Albă.

Cu câteva zile înainte, ostaticul Qaid Farhan Alkadi, un membru al comunității beduine din sudul Israelului, a fost salvat dintr-un loc de la doar un kilometru distanță, potrivit lui Daniel Hagari.

După ce Alkadi a fost localizat, trupelor li s-a transmis să fie precaute, întrucât și alți ostatici ar puteau fi în zonă, însă nu au existat informații precise cu privire la locația lor, a spus reprezentantul armatei israeliene.

Reuters notează că recuperarea celor șase cadavre ar putea isca noi proteste din partea israelienilor care cer de multă vreme un acord de eliberare a ostaticilor.

Știre preluară de la Europa Liberă România.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te