J.O. Paris 2024. La surfing a concurat și o... balenă!

O balenă ridcându-se deasupra oceanului în timpul semifinalelor feminine, luni.

Cu toți ochii ațintiți spre ocean în ultima zi a competiției de surfing din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, luni după-masă, și-a făcut apariția un „concurent” neașteptat: o balenă!

Proba de surfing a olimpiadei de vară se ține în Pacificul de Sud, la Teahupo'o, în Tahiti (Polinesia Franceză).

La o distanță „sigură” de sportivele Brisa Hennessy din Costa Rica și Tatiana Weston-Web din Brazilia, care concurau în meciul lor din semifinale, balena s-a ridicat deasupra apei, oferind spectatorilor și fotografilor olimpici un moment unic, de care își vor aminti toată viața.

Semifinala a doua a probei de surfing de luni a decurs potrivit planului.

Associated Press scrie că nu este ceva neobișnuit ca animalele – păsări, foci sau chiar rechini – să apară în timpul concursurilor de surfing.

Tahiti, unde are loc proba de surfing olimpică de anul acesta, la distanță de 14.000 de kilometri de Paris, este un loc frecventat de cetacee, care vin acolo mai ales în timpul sezonului de împerechere, de nașteri și migrație.

Tahiti are mai multe zone marine protejate. În aprilie, liderii indigeni din Pacific, inclusiv unii din Tahiti, au semnat un tratat în care balenele sunt recunoscute ca „persoane legale”. Declarația nu se reflectă însă în legislația țărilor respective. (MȚ)

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te