Jill Biden a făcut o vizită neanunțată în vestul Ucrainei

Jill Biden și Olena Zelenska la Școala nr. 6 din Ujgorod, Ucraina, 8 mai 2022.

Prima doamnă a Statelor Unite Jill Biden a făcut o vizită neanunțată în vestul Ucrainei, unde s-a întâlnit cu Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, la o școală transformată în centru de găzduire temporară pentru migranți ucraineni.

Vizita doamnei Biden de pe 8 mai - Ziua Mamei - face ca soția președintelui Statelor Unite să fie cea mai recentă oficialitate americană de rang înalt care se deplasează în Ucraina în timpul războiului acestei țări cu Rusia.

„Am vrut să vin de Ziua Mamei, m-am gândit că e important să le arătăm ucrainenilor că acest război brutal trebuie să se oprească, și că poporul Statelor Unite e alături de poporul Ucrainei”, i-a spus Jill Biden Olenei Zelenska.

Cele două doamne s-au întâlnit într-o sală de clasă mică după ce Biden a călătorit în orașul Ujgorod, care se află cam la zece minute de mers cu mașina dintr-un sat slovac de la granița cu Ucraina.

Ele au au discutat la o masă în prezența mai multor copii care confecționau cadouri de Ziua Mamei, după care au avut o întrevedere privată. Olena Zelenska și copiii ei locuiesc într-un loc secret, din motive de siguranță. Ea i-a mulțumit lui Jill Biden pentru „actul său de curaj”, adăugând: „Înțelegem ce înseamnă pentru Prima Doamnă a Statelor Unite să vină aici în timpul unui război în care au loc în fiecare zi și în orice loc acțiuni militare, și unde se aud sirenele în fiecare zi, car și azi”.

Vizita a durat aproximativ două ore.

Vizita inopinată în Ucraina a soției președintelui american a avut loc după ce Jill Biden a vizitat Slovacia și înainte de asta România, unde s-a întâlnit cu refugiați ucraineni găzduiți în cele două țări.

România: Vizita Primei Doamne a Statelor Unite, Jill Biden, în imagini