România: Vizita Primei Doamne a Statelor Unite, Jill Biden, în imagini

Aflată pentru două zile în România, Jill Biden le-a spus mamelor din Ucraina cu care s-a întâlnit la o școală din București că sunt uimitoare.

Jill Biden a aflat de la mamele din Ucraina greutăţile prin care au trecut de la începutul războiului până la venirea lor în România.

Jill Biden a îmbrățișat o mămică de la Şcoala Gimnazială „Uruguay", unde a fost amenajat un spaţiu educaţional pentru copii ucraineni, în cadrul unui proiect mai amplu, destinat să ofere şi sprijin financiar, cazare şi îngrijiri medicale mamelor. 

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii s-a întâlnit împreună cu prima doamnă a României,  Carmen Iohannis, cu mai multe mame şi copii refugiaţi din Ucraina. 

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii i-a mulţumit lui Carmen Iohannis pentru primirea în școala unde învață elevi ucraineni.

Mamele din Ucraina le-au povestit celor două doamne greutăţile prin care au trecut de la începutul războiului şi despre ajutorul primit din partea poporului român.

Jill Biden și Carmen Iohannis le-au încurajat pe refugiatele din Ucraina. „Vă iubim, sunteţi prietenii noştri. Suntem aici să vă alinăm durerea şi vrem cu adevărat să facem tot ce putem pentru a vă ţine în siguranţă", le-a spus Carmen Iohannis. 

În cadrul unei întâlniri private cu Carmen Iohannis, Jill Biden s-a fotografiat alături de soții Iohannis. Primele doamne au primit câte un buchet de flori.

Jill Biden și Carmen Iohannis au avut o întâlnire privată de o oră. Prima Doamnă a SUA a fost întâmpinată și de președintele Klaus Iohannis. 

Vineri seară, Jill Biden a stat cu soldații americani de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu și a ajutat la servirea cinei. 

Jill Biden le-a dat soldaților americani o monedă care să le poarte noroc. 

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a ajuns vineri în România, la Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii americani şi ai NATO

Vizita lui Jill Biden în România este parte a unei deplasări de patru zile, care include și Slovacia, pentru a sublinia angajamentul Statelor Unite pentru refugiaţii ucraineni.

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a vizitat România, pe 6-7 mai. După ce vineri a mers la baza militară de la Mihail Kolgălniceanu, sâmbătă, Jill Biden s-a întâlnit cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis.