Joe Biden desemnat oficial candidatul partidului democrat în alegerile prezidențiale americane din noiembrie

Joe Biden, (alături de soția sa Jill) a fost desemnat oficial candidatul partidul democrat în alegerile prezidențiale la Convenția Națională Democrată, Milwaukee, 18 august 2020

În Statele Unite, în cea de a doua zi a Convenției Naționale a partidului Democrat, fostul vicepreședinte Joe Biden (77 de ani) a fost desemnat oficial candidatul democrat în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, în care se va confrunta cu actualul președinte, republicanul Donald Trump.

Your browser doesn’t support HTML5

Alegeri americane 2020: Joe Biden, portretul candidatului democrat

La o Convenție organizată online din cauza pandemiei de coronavirus, anunțul a fost făcut de delegații fiecărui stat în scurte segmente video, preînregistrate iar Biden a mulțumit pentru nominalizare din incinta unui liceu din statul Delaware, de unde a vorbit și soția sa, Jill, fostă profesoară de engleză.

În ultima zi a convenției, Biden va ține tradiționalul discurs de acceptare a candidaturii, în care își va prezenta țelurile și programul de guvernare.

Your browser doesn’t support HTML5

Donald Trump - portret de candidat

Convenția Națională a partidului Republican are loc săptămâna viitoare iar președintele Donald Trump a lăsat de înțeles că el își va ține discursul programatic de pe peluza Casei Albe. Inițiativă care a provocat deja controverse pentru că legislația interzice politicienilor să folosească resurse federale, la care au acces în baza funcției pe care o exercită, în scopuri electorale. Trump susține însă că această prevedere nu-l include și pe președintele țării dar ar putea crea probleme juridice pentru membri ai echipei sale de campanie.