La moartea reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, președintele Biden a spus că ea a fost „mai mult decât un monarh”. „A definit o eră” – a continuat Biden, adăugând că „Într-o lume în schimbare constantă, prezența ei a adus stabilitate, liniște și mândrie pentru generații de britanici, între care mulți nu au avut-o decât pe ea pe tronul Marii Britanii, de-a lungul întregii vieți”.
Your browser doesn’t support HTML5
Biden a spus că regina și-a dedicat viața pentru binele Commonwealthului și a fost „un om de stat cu o demnitate fără egal”, care a contribuit la raporturile dintre țara sa și Statele Unite. Elisabeta a întâlnit, de-a lungul vieții sale, lideri din Statele Unite, începând chiar înainte de a deveni regină.
Your browser doesn’t support HTML5
În calitate de prințesă s-a întreținut cu președintele Truman în 1951, cu un an înainte de a urca pe tron. Șase ani după aceea, regina Elisabeta petrecea patru zile la Casa Albă, unde, împreună cu prințul Philip s-a întâlnit cu președintele Eisenhower. Apoi în 1961, ea i-a găzduit pe John Kennedy și pe soția lui la Palatul Buckingham. Nu s-a întâlnit cu Lyndon Johnson, următoarea vizită prezidențială fiind cea cu Richard Nixon în 1970. În 1976, regina s-a aflat Statele Unite cu ocazia celebrării a 200 de ani de la independența Americii, ca oaspete al președintelui Ford. Au urmat Jimmy Carter la Palatul Buckingham în 1977, Regan în 1982 la Windsor și vizita regală la Washington din 1991, la invitația primului președinte Bush. Bill Clinton a vizitat Marea Britanie, George W Bush a purtat convorbiri cu regina în 2003 la Londra, urmat de Barack și Michelle Obama în 2016. Donald Trump a participat la o recepție la Palatul Buckingham, iar Biden s-a întâlnit cu regina în 2021, prima sa vizită în străinătate, ca președinte.
Fostul președinte Trump a spus că suverana va rămâne în memoria colectivă pentru devotamentul său față de țară și poporul britanic. Fostul președintele Barack Obama a arătat în declarația sa că regina a „captivat lumea”, adăugând că perioada domniei sale a fost caracterizată de „grație, eleganță, etică a muncii” și că fosta suverană a depășit ceea ce era considerat pentru generația sa de femei, standardul așteptărilor în materie de realizări. Fostul președinte al Statelor Unite a mai spus că regina Elisabeta a reprezentat speranță și stabilitate pentru populația Marii Britanii și lumea întreagă.