Joe Biden: Vladimir Putin e un criminal fără suflet

Joe Biden, Vladimir Putin.

Președintele american Joe Biden a afirmat că omologul său rus Vladimir Putin e un criminal fără suflet care va plăti curând pentru că a încercat să se amestece în alegerile prezidențiale din noiembrie.

Biden a făcut această declarație într-un interviu transmis de rețeaua TV ABC, la cîteva ore după ce Biroul Directorului pentru Informații Naționale din Statele Unite a afirmat marți într-un raport că Putin a autorizat operațiuni de influențare puse în practică de mai multe organizații guvernamentale rusești, operațiuni menite să-l denigreze în timpul campaniei pe actualul președinte Joe Biden și să-l sprijine pe fostul președinte Trump, să submineze încrederea publică în procesul electoral și să exacerbeze diviziunile socio-politice din Statele Unite.

Biden, care are o carieră politică de mai mult de patru decenii, a mai spus că a ajuns să-l cunoască relativ bine pe Putin și a ajuns la concluzia că nu are pic de suflet. Întrebat dacă crede că Putin e un criminal, Biden a răspus, „da, cred”.

Kremlinul a respins miercuri raportul comunității americane de informații. Purtătorul de cuvânt al lui Putin Dmitri Peskov a spus miercuri că Rusia nu s-a amestecat în alegerile americane și nu a fost implicată în campanii împotriva nici unuia din candidați.