Londra nu va adopta noi restricții sanitare/ Președintele Macron vrea să le facă „viața dificilă” francezilor nevaccinați

Vaccinare anti-

Premierul britanic Boris Johnson a refuzat din nou marţi să înăsprească măsurile sanitare, în pofida a peste 200.000 de cazuri noi de coronavirus înregistrate în cursul zilei în Marea Britanie şi a unei presiuni crescânde asupra spitalelor.

Chiar dacă acest număr de cazuri noi este fără precedent de la începutul pandemiei, Boris Johnson ” a declarat : „Avem o şansă de a supravieţui acestui val cu Omicron fără a ne închide ţara din nou”. „Putem găsi o modalitate de a trăi cu acest virus”, a apreciat premierul britanic.

Președintele francez Emmanuel Macron a avertizat, pe de altă parte, că vrea să le facă „viața cât mai grea” celor care nu sunt vaccinați anti Covid-19.

Într-un interviu cu cotidianul Le Parisien, Macron a precizat că nu vrea să facă vaccinarea obligatorie dar speră să încurajeze francezii să se vaccineze „limitându-le pe cât posibil accesul la activitățile din viața socială”.

Comentariile sale au venit după ce parlamentarii opoziției au reușit luni noapte să amâne adoptarea unei legi care transformă certificatul Covid în certificat de vaccinare, limitând astfel foarte mult accesul persoanelor nevaccinate la viața publică.

### Vezi și... ### Parlamentul francez suspendă examinarea proiectului care transformă certificatul Covid în certificat de vaccinare