Kamala Harris și-a asigurat formal nominalizarea democraților pentru alegerile din SUA

Kamala Harris la sediul campaniei sale electorale din Wilmington, Delaware, la 22 iulie.

În Statele Unite, Kamala Harris a mai făcut un pas spre candidatura la alegerile prezidențiale din toamnă, la care se va confrunta cu fostul președinte republican Donald Trump.

Harris și-a asigurat formal nominalizarea prezidențială a Partidului Democrat luni seară - devenind prima femeie de culoare care conduce un bilet major de partid.

Nominalizarea a devenit oficială după cinci zile de votare online de către delegații Convenției Naționale Democrate, care s-a încheiat luni seară, partidul declarând într-o declarație publicată cu puțin înainte de miezul nopții (ora locală) că 99% din delegații care au votat - au votat pentru Harris.

Încoronarea lui Harris ca purtător de standard al partidului său - scrie Associated Press - încheie o perioadă tumultuoasă și frenetică pentru democrați, începută cu performanța slabă a președintelui Joe Biden în dezbaterea din iunie cu Donald Trump.

De îndată ce Biden și-a încheiat brusc candidatura, Harris și echipa ei au lucrat rapid pentru a obține sprijinul celor 1.976 de delegați ai partidului. Ea a atins acest prag cu viteză neobișnuită, la doar 32 de ore după anunțul lui Biden.

Te-ar putea interesa și: Cum ar putea fi politica externă a Kamalei Harris, dacă va ajunge președintă?

Harris urmează să anunțe în orele următoare cine va fi partenerul ei, ca viitor vicepreședinte, în campania electorală. Lista - spun analiștii - s-a redus la două nume, iar cel care iese în față pare să fie al guvernatorului din Minnesota, Tim Walz, mai favorizat luni de comentatorii de presă decât Josh Shapiro, guvernatorul din Pennsylvania.

Un strateg democrat din Minnesota care a participat la o strângere de fonduri în Minneapolis luni i-a descris atât pe guvernatorul Tim Walz, cât și publicul său de peste 300 de persoane ca fiind „plini de energie”.

„A avut o energie, o vigoare, o intensitate în unele dintre remarcile sale care au semnalat cu adevărat că, fie că va fi sau partenerul lui Harris, va fi folosit ca un atu instrumental în campanie”, a spus Abu Amara după eveniment, menționând că unii dintre cei prezenți purtau tricouri cu textul „Walz pentru VP”.

📰 Europa Liberă este și pe Google News. Abonează-te