Trupele rusești pleacă spre Kazahstan, în timp ce la Almatî soldații au deschis focul asupra manifestanților

Trupe aeropurtate rusești cu destinația Kazahstan urcă la bordul unui avion pe aerodromul Ckalovski din apropiere de Moscova, pe 6 ianuarie. Cu o zi mai devreme, președintele kazah Kasîm-Jomart Tokaev a cerut intervenția Organizației Tratatului de Securitate Colectivă, acuzând bande "teroriste" pregătite în străinătate de tulburările care au cuprins țara sa, fără a aduce însă nici o dovadă.

Un avion de transport rusesc IL-76 transportând trupe spre Kazahstan. Organizația Tratatului de Securitate Colectivă (CSTO) este o alianță militară formată din Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kîrgîzstan și Tadjikistan.

Militari neidentificați trag cu armele în centrul orașului Almatî, pe 6 ianuarie. În înregistrarea video a acestei scene, bărbatul din dreapta pare să facă semn să se oprească din tras după o rafală susținută de focuri de armă din partea formațiunii.

Un camion arde lângă sediul primăriei din Almatî, în seara zilei de 5 ianuarie. În oraș au avut loc violențe și jafuri peste noapte, după ce proteste antiguvernamentale masive au cuprins o mare parte din țară.

Pagube în interiorul primăriei din Almatî, pe 5 ianuarie.

Primăria din centrul orașului Almatî continuă să ardă pe 6 ianuarie, după ce a fost luat cu asalt și devastată de protestatari cu o zi înainte.

Un pom de Crăciun răsturnat în interiorul unui magazin jefuit din Almatî.

Un bărbat privește cum arde sediul televiziunii de stat din Almatî, pe 6 ianuarie.

Un cordon de forțe de securitate delimitează perimetrul palatului prezidențial din Nur-Sultan. Capitala Kazahstanului a fost relativ liniștită, în timp ce violențele au cuprins Almatî.

Militari Piața Republicii din centrul Almatî, pe 6 ianuarie.

Primăria din Almatî cuprinsă de flăcări în seara zilei de 5 ianuarie

Protestatari purtând căști militare la Almatî, 5 ianuarieâ

Zeci de soldați neidentificați se adună în Almatî, în timp ce se în centrul orașului se aud focuri de armă, 6 ianuarie

Un camion în flăcări la Almatî, 5 ianuarie

Un bărbat trece pe lângă magazinul de parfumuri French House din Almaty, pe 6 ianuarie.

Forțele de securitate din Kazahstan afirmă că au ucis zeci de manifestanți antiguvernamentali în Almatî. Autoritățile spun că 12 membri ai forțelor de securitate au fost uciși și 353 au fost răniți în timpul tulburărilor, care au fost declanșate de dublarea costului gazului lichefiat (GPL).