Kievul îndeamnă Chișinăul să acționeze „în echipă”

Un consilier prezidențial ucrainean a afirmat că Rusia ar vrea să destabilizeze regiunea transnistreană și a îndemnat Chișinăul să „lucreze în echipă cu Kievul”.

„Dacă Ucraina cade mâine, trupele rusești vor fi la porțile Chișinăului (...). Ucraina va asigura fără îndoială securitatea strategică a regiunii. Dar trebuie să lucrăm în echipă”, a scris pe Twitter consilierul prezidențial ucrainean, Mihailo Podoliak.

Tweet-ul lui Podoliak survine în urma incidentelor din 25-26 aprilie în regiunea transnistreană, unde autoritățile secesioniste au spus că a fost deteriorat într-un atac sediul așa numitului Minister al Securității de la Tiraspol, au fost distruse antenele unei stații de radio din satul Maiac și au avut loc explozii pe aerodromul militar din Parcani.

Liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski, a spus la 26 aprilie că „urmele” incidentelor ar duce în Ucraina, care ar dori atragerea regiunii secesioniste în conflict.

La Chișionău, președinta Maia Sandu a declarat că incidentele din regiunea transnistreană ar fi rezultatul unor tensiuni între diferite grupări din stânga Nistrului și reprezintă „tentative de a atrage R. Moldova în acțiuni ce pot pune în pericol pacea în țară”.