Klaus Iohannis va convoca CSAT pentru a se discuta despre situația tensionată din Marea Neagră

Militar ucrainean în Donbass, Zaiceve, 21 aprilie 2021

Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat astăzi că va convoca săptămâna viitoare o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru a se discuta despre situația tensionată din Marea Neagră și „a acumulării de trupe pe granița de est a Ucrainei”.

Președintele de la București a spus că „situația este îngrijorătoare”, iar autoritățile urmăresc îndeaproape situația din zonă. „Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri. Să nu îşi imagineze cineva că noi stăm şi așteptăm informații de la alţii. Noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuții cu ministrul apărării şi cu alți conducători de servicii specializate, cunoaștem foarte bine situația din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată, nu doar militar şi securitar, ci şi diplomatic. Şi acest lucru îl facem”, a spus Klaus Iohannis. „Vreau să îi asigur pe români că noi suntem pe fază”, a mai afirmat șeful statului român.

Ieri, ministrul român de externe, Bogdan Aurescu își exprimase și el, într-un interviu cu televiziunea Digi24, îngrijorarea fața de evoluția situației din regiune, dar afirmase că România nu este amenințată direct.

Mai multe aici