Iohannis își dorește ca Orban să ocupe funcția de prim-ministru și după alegeri

Președintele României Klaus Iohannis și prim-ministrul Ludovic Orban

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că Ludovic Orban este „foarte potrivit” pentru poziția de prim-ministru și că își dorește să ocupe această funcție și după alegeri, anticipate sau la termen, și că nu i se pare util un scenariu cu Orban candidat la primăria București.

Eu îmi doresc ca Ludovic Orban să rămână prim-ministru”, a spus Klaus Iohannis de câte ori a fost întrebat despre funcția de premier.

Chiar și atunci când a vorbit despre candidatul PNL la Primăria Capitalei, președintele Iohannis a spus că nu crede că ar fi bine ca Ludovic Orban să fie măsurat în sondajele de opinie ca posibil candidat în alegerile locale.

Președintele a adăugat că nu intenționează să se implice în discuția legată de desemnarea candidaților PNL pentru primării. „E o temă care trebuie tranșată în partid și numai în partid”, a spus Iohannis.

Revenind la subiectul anticipatelor, președintele a reafirmat ideea că șansele sunt de 50% pentru declanșarea unor astfel de alegeri și că pașii concreți vor fi prezentați la momentul respectiv. Inclusiv demisia premierului Orban ar putea fi o soluție care să ducă la alegeri anticipate, dacă moțiunea de cenzură a PSD nu va trece.