Kremlinul: niciun progres major la discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina

Niciun progres major nu s-a înregistrat deocamdată la discuțiile de pace dintre Rusia și Ucraina, a declarat Kremlinul luni, 21 martie.

Vorbind cu reporterii în cadrul unei teleconferințe, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că sunt necesare progrese semnificative în cadrul discuțiilor, înainte ca o întâlnire între președintele Vladimir Putin și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski să devină posibilă.

Cu această ocazie, Peskov, a mai spus că Europa va fi lovită puternic în cazul unui eventual embargo asupra petrolului rusesc, care va afecta echilibrul energetic al continentului.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, forțele ucrainene au opus o rezistență puternică, iar Occidentul a impus sancțiuni radicale Rusiei în încercarea de a o forța să își retragă trupele invadatoare.

Zelenski și-a reînnoit apelul la negocieri cu Putin într-un interviu acordat CNN pe 20 martie. „Sunt pregătit pentru negocieri cu el”, a spus Zelenski pentru CNN, în timp ce invazia neprovocată și condamnată pe scară largă a Rusiei în Ucraina a intrat în a patra săptămână. „Cred că fără negocieri nu putem pune capăt acestui război”, declarat Zelenski.