Kuleba și Popescu au discutat despre cum poate Ucraina ajuta Moldova să-și întărească securitatea

Miniștrii de externe ai Ucrainei și R. Moldova D. Kuleba și Nicu Popescu la reuniunea G7 din Germania, 13 mai 2022. (Arhivă)

Ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba a anunțat că s-a întâlnit cu omologul său moldovean Nicu Popescu în marginea reuniunii informale a miniștrilor de externe și ai apărării din Uniunea Europeană care se încheie pe 31 august la Praga, capitala Cehiei, țară care deține președinție prin rotație a Uniunii Europene.

„La întâlnirea noastră în marginea reuniunii Gymnich de la Praga, ministrul moldovean de externe Nicu Popescu și cu mine am discutat despre cum anume poate Ucraina ajuta Moldova să-și întărească apărarea, inclusiv cea energetică, precum și un larg spectru de alte chestiuni bilaterale și regionale”, a scris Kuleba într-un mesaj postat miercuri pe Twitter.

Reuniunea Gymnich este o reuniune informală a miniștrilor de externe din țările membre UE, care se organizează o dată la șase luni, iar numele ei vine de la castelul Gymnich, din Erfstadt, Germania, unde a avut loc prima reuniune de acest fel în 1974.