La 70 de ani de la Podul aerian de la Berlin

Un avion american de tic C-54 Skymaster în curs de aterizare la Baza militară aeriană Tempelhof de la Berlin, în timp ce berlinezii privesc cu speranță la 10 august 1948. Podul aerian a funcționat timp de 15 luni după ce sovieticii au blocat orașul. Circa 101 dintre participanții la operațiune au murit, între care 40 de britanici și 31 de americani, în cea mai mare parte a lor datorită unor accidente nelegate de zbor.

Un soldat american verifică un manifest, în timp ce supraveghează încărcătura de făină dintr-un transport cu un avion C-47, la Baza aeriană de la Frankfurt-pe-Main, la 29 iunie 1948. Baza a fost principalul centru de livrare pentru Podul aerian berlinez.
 

Cele mai multe avioane americane au folosit culoarul sudic, care lega Frankfurt și Tempelhof, baza operată de Statele Unite în inima orașului. Toate avioanele britanice și circa 40 de avioane americane au folosit coridorul nordic, zburînd din zona Hamburg spre sud-est și aterizînd la aeroportul administrat de britanici la Berlin, Gatow. Avioanele au zburat 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămînă și au aterizat adesea la un minut distanță unul de altul.

Vest-berlinezi așteaptă să umple găleți cu apă la un hidrant, 3 iulie 1948. După ce sovieticii au tăiat aprovizionarea, rezidenții au fost siliți să aștepte la coadă cu orele.

Aeroportul Tempelhof din Berlinul de Vest în cursul operațiilor de la 24 iulie 1948. Aeroportul era situat în centrul orașului, cu arii rezidențiale în apropierea imediată a hangarelor.

Trei soldați americani coordonează traficul aerian aglomerat la aeroportul Tempelhof, 1 iulie 1948.

Avioane cargo ale forțelor armate aeriene americane C-47 aliniate pe aeroportul Tempelhof la 1 iulie 1948, în timp ce un transport de alimente, incluzînd lapte și făină, este descărcat în camioane militare.

Tineri stau pe o clădire disatrusă de bombe, lîngă Tempelhof, în timp ce un avion american zboară deasupra capetelor lor, după de livrase o încărcătură de cărbune la 9 iulie 1948. Pentru ca orașul să supraviețuiască blocadei sovietice, s-a estimat că berlinezii aveau nevoie zilnic de cel puțin 4500 de tone de alimente și cărbune. Coordonarea eficientă a zborurilor le-a permis aliaților să depășească treptat acest minim.

Copii adunînd bucăți de cărbune în afara unei uzine vest-berlineze (27 august 1948). Livrarea de combustibil a constituit un element crucial în timpul podului aerian pentru a menține în operație fabricile și facilitățile industriale.

Un muncitor german cară sacul cu cărbune livrat berlinezilor la împlinirea unui milion, la 20 septembrie 1948, aeroportul Gatow. Pe sac se poate citi: „De la Fassberg cu complimente”.

Copii așteptînd bomboanele aruncate dintr-un avion C-54 Skymaster, în apropiere de Tempelhof. Locotenentul Gail Halvorsen, cunoscut ca „bombardierul de candy”, arunca dulciurile cu parașute făcute din batiste, la fiecare zbor spre Berlin.

O relație vitală pentru întreținerea avioanelor a constituit-o „Operațiunea Plumber”, după numele unei unități majore de servicii aeriene a forțelor britanice, cu baza la Honington în Marea Britanie. Acolo, o flotă aeriană de șase C-47 era folosită permanent pentru a transporta în Germania piese de schimb pentru avioane. În fotografie o roată gigantică destinată unui avion York.

Un exemplar de avion maritim Short Sunderland al forțelor aeriene britanice, pe rîul Havel din Berlinul de Vest. Alte avioane transportînd încărcături de provizii au aterizat, de asemenea, din iulie pînă la mijlocul lui decembrie 1948, pe Lacul Wannsee. Ulterior, iarna a făcut nesigure zborurile din cauza gheții.

Copii într-un avion maritim britanic Sunderland, înainte de decolare, la 25 noiembrie 1948. Ei erau în drum spre zona de ocupație britanică, unde au rămas pînă la ridicarea blocadei sovietice. Un program special de protejare a copiiilor de frigul teribil al iernii, în timp ce combustibilul de încălzire era rar, a fost organizat de oficialitățile aliate din domeniul social. În decurs de două luni, au fost transportați la adăpost peste două mii de copii.

Germani așteptîndu-și rația de cărbune în raionul Neukoelln din Berlinul de Vest la 27 noiembrie 1948.

Copii berlinezi pe aeroportul Tempelhof din Berlin la 15 decembrie 1948 primind cadouri de Crăciun de la un pilot Moș Gerilă, cunoscut ca locotenentul John Konop din Astoria, New York. Evenimentul s-a petrecut la sosirea primului avion cu daruri din partea donatorilor americani, distribuite în cadrul programului Forțelor Aeriene americane cunoscut ca „Operațiunea Santa Claus”.

Un avion de transport american Boeing C-97 apropiindu-se de Tempelhof, peste acoperișurile Berlinului, venind de la Frankfurt, la 4 mai 1949. Avionul putea transporta pînă la 25 de tone de bunuri.

Muncitori din sectorul sovietic al Berlinului înlătură baricade la 11 mai 1949. Blocada nu și-a atins scopurile, determinîndu-i pe liderii sovietici să redeschidă drumurile terestre dintre Berlin și Germania de Vest. Podul aerian berlinez a continuat pînă la sfârșitul lui septembrie, pentru a face rezerve de combustibil, alimente și medicamente, pentru cazul în care sovieticii ar fi redeclanșat blocada.

Pe durata Podului aerian berlinez, forțele aliate au efectuat în total 278,228 de zboruri cu transporturi din vest pentru a elimina consecințele blocadei sovietice.