La Belgorod, o dronă s-a prăbușit și a explodat în perimetrul aeroportului

La Belgorod, în zona aeroportului Șuhov, luni, o dronă necunoscută fără pilot a căzut și a explodat.

Canalele Telegram Baza și Shot au fost primele care au relatat despre acest incident, citând surse din cadrul autorităților. Ulterior, informația despre căderea dronei a fost confirmată de RIA Novosti cu referire la serviciile de urgență.

Potrivit datelor preliminare, nu există victime. Gardul aeroportului a suferit pagube minore, a precizat agenția de presă de stat. Potrivit canalelor Telegram, o dronă de tip avion cu un dispozitiv exploziv necunoscut a atacat aeroportul. Explozia a avariat gardul aeroportului și cablul de semnalizare.

Aeroportul Belgorod a încetat să mai efectueze zboruri civile începând cu 24 februarie 2022 - începutul invaziei pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

La sfârșitul lunii februarie, mai multe vehicule aeriene fără pilot au căzut în Belgorod. Conform informațiilor, au fost găsite resturile a cel puțin trei dintre ele. Autoritățile au afirmat că nu au existat victime în acest incident. Mai multe case și mașini au fost avariate.

Regiunile rusești care se învecinează cu Ucraina - regiunile Belgorod, Briansk și Kursk - sunt supuse în mod regulat bombardamentelor, există distrugeri și victime. Autoritățile regionale susțin că atacurile sunt efectuate din partea ucraineană. Kievul nu a comentat aceste afirmații.

Belgorod este centrul regional rus cel mai apropiat de granița cu Ucraina. Pe de altă parte, de pe pozițiile rusești din apropierea Belgorodului, se efectuează în mod regulat bombardamente asupra Harkovului și a regiunii Harkov.