La București, premierul Gavrilița pledează pentru conectare rutieră

Premierul Natala Gavriliță a anunțat că în câteva zile se reia cursa de tren București – Chișinău.

Your browser doesn’t support HTML5

Natalia Gavrilița: „Peste trei zile va fi reluată circulația cursei feroviare dintre Chișinău și București”

Aflată într-o vizită joi, 9 decembrie, la București, unde s-a întâlnit cu noul premier român, liberalul Nicolae Ciucă, d-na Gavriliță a mai declarat că guvernul ei vrea să lege șoselele naționale de Autostrada Unirii și cea a Moldovei – două proiecte românești de infrastructură, care ar fi vitale pentru dezvoltarea regiunii de est a României dar și a R. Moldova dar care și-au pierdut mult din importanță în programul de guvernare al noii alianțe tripartite de la București, spun criticii.

Moldova fără autostrăzi - organizația „Moldova vrea autostradă”, 10 decembrie 2021

Noul guvern „de mare coaliție” între liberali, social-democrați și UDMR „ a decis să schimbe (...) prioritățile din programul de investiții pentru infrastructura rutieră, astfel încât construcția celei mai importante autostrăzi pentru dezvoltarea economică a Moldovei a fost amânată după anul 2027”, scrie săptămânalul Newsweek România, într-un articol despre soarta autostrăzii A8 (Autostrada Unirii).

Iar istoricul Dorin Dobrincu, de la Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei remarca recent pentru Ziarul de Iași: „Este numită şi Autostrada Unirii, dar vedem că deocamdată nu uneşte nimic

Mai multe, în rubrica Lumea din jur de joi, 16 decembrie 2021.