La Moscova se prelungesc măsurile antiepidemice

Moscova, noiembrie 2020.

Primăria din Moscova a decis că, pentru încă două luni, restaurantele și barurile vor rămâne închise, între orele 23 și 5 dimineață, într-o tentativă de a limita răspândirea noului coronavirus. Totodată, elevii de liceu și studenții vor continua învățământul online. Teatrele și cinematografele vor funcționa la un sfert din capacitate.

Marți, la Moscova s-au raportat aproape 6 mii de noi cazuri de contaminare, ridicând totalul – numai pentru capitala Rusiei – la aproape 21 de mii de infectați. S-au înregistrat și 368 de decese legate de Covid-19, însă Rusia raportează după alte criterii aceste decese decât majoritatea țărilor europene, și nu numai. Cu aproape două milioane de infecții, la nivelul Federației, Rusia este acum a cincea cea mai lovită țară din lume de pandemia de coronavirus.

Preşedintele Vladimir Putin a declarat marţi, 10 noiembrie că toate vaccinurile ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente, adăugând că Rusia va înregistra în curând un al treilea vaccin împotriva noului coronavirus, informează agenţia Ria Novosti, citată de Reuters.

Rusia a lansat vaccinul Sputnik V pe piaţa internă, în pofida faptului că faza a treia a studiilor clinice nu a fost încă finalizată. Ministerul rus al Sănătăţii a declarat luni că Sputnik V are o eficienţă de peste 90%, afirmaţie făcută la scurt timp după ce grupurile farmaceutice Pfizer şi BioNTech au făcut acelaşi anunţ în legătură cu vaccinul lor experimental dezvoltat împotriva COVID-19.