Lângă Bahmut, forțele ucrainene au capturat tranșeele rușilor și morții lor

Un soldat ucrainean lângă un soldat rus mort în tranșeele recente capturate în apropiere de Bahmut, în estul Ucrainei, la 4 iulie.

Contraofensiva Kievului împotriva forțelor ruse a fost „deosebit de fructuoasă” în ultimele zile, a declarat Oleksi Danilov, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Națională și Apărare, la 5 iulie. Comentariile sale vin după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat pe 4 iulie că trupele Ucrainei au făcut progrese după o săptămână „dificilă”.

Un soldat veghează din tranșeele care au fost, mai înainte, ale trupelor Moscovei.
 
Comandantul forțelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sîrskii, a declarat că unitățile rusești au încercat să contraatace pentru a recupera terenul pe care l-au pierdut recent în fața forțelor ucrainene aflate în ofensivă. 

„Frontul Bakhmut a devenit, din nou, o arenă de ostilități active.... Inamicul se agață cu disperare de poziții și tranșee care au fost ocupate anterior de luptătorii grupului Wagner.... Evenimentele se desfășoară și se schimbă foarte rapid, unele poziții trecând de la unii la alții de două ori pe zi", a declarat Sîrski, în comentarii publicate de revista Ukrainska Pravda.

Soldați ucraineni se odihnesc în tranșeele care au fost deținute înainte de forțele Moscovei.

Soldat ucrainean răcorindu-se într-o zi toridă de vară.

Sute de orașe și localități fac parte din linia  frontului care se întinde din nordul Donbasului până în sudul Ucrainei, la Herson - aproape o mie de kilometri de tranșee, terenuri minate, râuri și alte obstacole care separă trupele ucrainene de cele rusești.

Un soldat ucrainean se odihnește în tranșeele capturate în apropiere de Bahmut.

Viața de zi cu zi a soldaților din tranșee include perioade lungi de plictiseală, punctate de atacuri de artilerie care-i pot mutila și ucide în orice moment.

Soldați ucraineni merg pe linia frontului în apropiere de Bahmut.

 

Un soldat ucrainean patrulează tranșeele rusești capturate recent.

Ucraina a declarat pe 4 iulie că trupele sale au recâștigat mai mult teren pe fronturile din est și sud, deși ministrul adjunct al apărării, Hanna Maliar, a avertizat că luptele s-au intensificat în jurul orașului Bahmut din est, capturat de forțele rusești în luna mai.

Un soldat ucrainean zâmbind.

Maliar a declarat că forțele Kievului au recucerit peste 37 de kilometri pătrați de teritoriu în ultima săptămână. Numărul morților și al răniților de ambele părți nu este cunoscut.

Contraofensiva ucraineană continuă. Trupele Kievului au capturat fortificații rusești în apropierea orașului distrus Bahmut.