„Lansăm tot timpul obuze": Ucraina aruncă în aer poziții rusești de-a lungul liniei de front

Soldați ucraineni din Brigada 57 de infanterie motorizată trag cu un obuzier autopropulsat 2S1 Gvozdika spre pozițiile rusești din apropierea orașului Ceasiv Iar, regiunea Donețk, 25 iunie.  

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski era optimist cu privire la progresele armatei sale în timpul discursului său din seara zilei de 26 iunie, spunând că a fost „o zi fericită”.

Un soldat ucrainean scrutează cerul în căutarea dronelor inamice în apropierea poziției sale de lângă Ceasiv Iar.  

„Astăzi, soldații noștri au avansat în toate direcțiile; este o zi fericită. Le doresc băieților mai multe zile ca aceasta", a declarat Zelenski.

Soldați ucraineni camfluează un obuzier după ce acesta a fost folosit împotriva pozițiilor rusești în apropierea Ceasiv Iar. Rusia a capturat orașul în luna mai.

Sunt folosite ramurile de copac pentru a ascunde obuzierul de dronele inamice.

Un medic tratează un soldat rănit din Brigada 57 de infanterie motorizată.

Medicul pune un garou pentru a opri hemoragia.

„Pot să vă spun că lansăm obuze tot timpul. În fiecare zi, avem trei-patru misiuni, pentru că băieții noștri sunt în ofensivă. Ei încearcă să treacă de apărarea lor. Lucrăm tot timpul", spune Ihor, care manevrează un obuzier 2S1 Gvozdika.

Soldați ucraineni din Brigada 57 de infanterie motorizată trag cu un obuzier autopropulsat 2S1 Gvozdika asupra pozițiilor rusești de lângă Ceasiv Iar.

Bătăliile au continuat în jurul orașului Ceasiv Iar, distrus de lupte.

Un tanc M2 Bradley de fabricație americană avansează spre linia frontului în sudul regiunii Zaporojie, pe 26 iunie. Kievul a folosit tancurile Bradley pentru a încerca să străpungă apărarea rusă din regiune, cu un succes limitat.

Un soldat ucrainean coordonează M2 Bradley pe poziție.
 

Un tanchist de M2 Bradley primește indicații de la un soldat ucrainean.

Ucraina a făcut progrese în părțile de sud și de est ale liniei frontului, dar Rusia ripostează, distrugând armamentul furnizat de Occident.

Kievul susține că soldații săi „au avansat în toate direcțiile”, în timp ce contraofensiva sa împotriva forțelor invadatoare ale Moscovei continuă în estul Ucrainei.