Letonia sporește securitatea frontierei cu Belarus pe măsură ce tensiunile cresc

Un elicopter al poliției letone de frontieră decolează de la Lidumnieki pentru a inspecta zona din apropierea graniței cu Belarusul pe 8 august.

Letonia, Polonia și alte țări de pe flancul estic al NATO și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o potențială amenințare din Belarus, care găzduiește acum mii de luptători ai grupului de mercenari Wagner.

Letonia, împreună cu Polonia, și-au întărit măsurile de securitate de-a lungul graniței de la sosirea forțelor Wagner în Belarus, în iulie.

O bornă la frontiera dintre Letonia și Belarus, lângă Robeznieki.

Granița dintre ambele țări are o lungime de aproape 173 de kilometri. Letonia are, de asemenea, graniță cu Rusia la est.
 

Președintele leton Edgars Rinkevics inspectează granița dintre Letonia și Rusia, lângă Lidumnieki, pe 8 august.

Statul baltic a acuzat țara vecină și pe președintele acestia, Aleksandr Lukașenko, că au adus în mod deliberat migranți din regiunile de criză la graniță pentru a intra ilegal în Letonia.

Ofițerii unităților speciale de grăniceri din Letonia patrulează de-a lungul gardului de la granița cu Belarus, lângă Robeznieki.

Riga a acuzat forțele de securitate din Belarus că au deteriorat gardul de graniță și că au lăsat să intre ilegal patru migranți, în ceea ce a numit „o altă provocare” a guvernului de la Minsk.

În august 2021, guvernul de la Riga a declarat stare de urgență în regiunea de frontieră și a autorizat poliția de frontieră să respingă migranții.

Potrivit autorităților, aproape 5300 de persoane au fost împiedicate să treacă ilegal frontiera în Letonia până în acest an.

Letonia și-a întărit măsurile de securitate de-a lungul graniței cu Belarus de la sosirea luptătorilor grupului de mercenari Wagner. Riga a acuzat, de asemenea, Minskul că ajută migranții să intre ilegal în Letonia.